Hardlopen Utrecht werkt alleen met professionele trainers, maar stelt het plezier boven strakke trainingsschema’s. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct naadloos in het programma ingepast. De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers:

ALEX | ANITA GEIJTENBEEKDAVID KNAPPSTEINGER VERWEGHANS STOTIJN | HELGE | JEANNY WETZELER | JILL | JUDITH VAN DER LEER | LENNART |MARK LINDE | REINOUT | RUUD SOKOLOWSKI |

DAVID KNAPPSTEIN

David is een ervaren trainer en oprichter van Hardlopen Amsterdam, één van de grootste hardloopclubs van Amsterdam.

David loopt van jongs af aan. Hij begon op zijn zevende en loopt sindsdien vrij veel hard. David houd van Hardlopen om zijn eenvoud en effectiviteit. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is  de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal.  Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend  voordeel!”

beginners-revalidatie-training-hardlopen-amsterdam-940x375

Trainerschap

David is gediplomeerd trainer en heeft al jaren ervaring. Hij begon als trainer bij atletiekvereniging ZOEV in Amsterdam en hij besloot in 2011 om zijn eigen hardloopbedrijf te starten in Amsterdam. Sinds 2013 is HA-Hardlopen ook buiten Amsterdam te vinden. David over het trainerschap:
“Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van  het hardlopen te laten ontdekken. Altijd op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het  hardlopen”.

David in kort:

  • David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knapstein)
  • Geboren in 1971 in Rotterdam en
  •  Actief loper sinds 1978;
  • Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003;
  • Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen:
  • Traint zelf bij Bram Wassenaar;

Heeft  al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden  en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau IIdinsdag 19:0004-09-1815 weken150,-David KnappsteinLoolaantjeinschrijven
Utrecht WilhelminaparkGevorderddinsdag 20:1504-09-1815 weken150,-David KnappsteinLoolaantjeinschrijven

Jeanny Wetzeler

Janny WetzelerOntdek hoe plezierig, eenvoudig en krachtig hardlopen is!

Ik ben Jeanny Wetzeler, 50 jaar, moeder van 2 zonen van 15 en 17 jaar, woon in Utrecht en ben eigenaar van het Centrum voor Coaching en Runningtherapie.

Mijn liefde voor het hardlopen vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk. Hardlopen bevordert je vitaliteit, fysieke en psychische kracht, je geestelijke moed en veerkracht. Door het lopen versterk je niet alleen je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen bijvoorbeeld door een rustige duurloop de mens goed doet. Het brengt een aantal processen in ons lichaam op gang die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen.

Hardlopen is super leuk en helemaal niet moeilijk! Voor beginners gaat het stapsgewijs en voordat je het weet loop je 5 km achter elkaar. Of je nou een rustige loper bent of er graag een tandje bovenop gooit: plezier (geest) in het hardlopen staat bij mij voorop en uiteraard verantwoord (lichaam). Leuk je te ontmoeten.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau Idinsdag 20:0004-09-1815 weken150,-Jeanny Loolaantjeinschrijven
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderdwoensdag 09:0005-09-1815 weken150,-Jeanny WetzelerLoolaantjeinschrijven
Utrecht Park Oog in AlHalf gevorderd Niveau Imaandag 19:0003-09-1815 weken150,-Jeanny WetzelerCereolinschrijven
Utrecht MaximaparkHalf gevorderd Niveau IIwoensdag 19:3005-09-1815 weken150,-Jeanny WetzelerParkeerplaats Zwembad Fletiomareinschrijven

Judith van der Leer

Van jongs af aan is sporten wat ik het liefste doe. Hardlopen doe ik inmiddels al ruim 20 jaar (10 km, trailruns, halve marathons) en daarnaast ben ik fanatiek fietser. Het leuke van hardlopen is dat het altijd en overal kan en dat eigenlijk iedereen het kan. Een half uurtje ’s avond in de buurt of ergens een zware trailrun; wat je wilt op jouw niveau. Daarbij komt nog dat ‘je je hoofd lekker kunt leeglopen’, het helpt als je somber/depressief bent, je een fitter lijf krijgt etc. Een wonder dat niet iedereen hardloopt!

Vroeger dacht ik altijd dat iedereen dezelfde onuitputtelijke energie had als ik totdat ik een zwaar eiwittekort kreeg en daarna een paar jaar geleden geveld werd door Pfeiffer, waardoor ik lange tijd erg weinig energie had en daarna bijna van nul weer moest beginnen. Ik mag mezelf daardoor wel ervaringsdeskundig noemen in de opbouw en je grenzen tegenkomen. Rustig en blessurevrij opbouwen vind ik heel belangrijk. Ik heb zoveel mensen in mijn omgeving zien beginnen en weer stoppen, vaak omdat ze te snel gaan, geblesseerd raken.. En dan roepen ze; het is niks voor mij. Als ze dan mijn enthousiasme hoorden vroegen ze; kun je mij niet coachen?! Mede daardoor ben ik de opleiding hardloopinstructor gaan volgen en ik hoop dat ik nog heel veel mensen mijn enthousiasme kan overbrengen. Naast sport heb ik ook een passie voor (gezonde) voeding, onmisbaar bij bewust bewegen.

Ik zie er naar uit jullie te begeleiden! En vooral ook; lekker bezig zijn.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau Imaandag 19:0010-09-1815 weken150,-Judith van der Leermr Shi wokrestaurantinschrijven
Utrecht BeatrixparkBeginnermaandag 20:1510-09-1815 weken150,-Judith van der Leermr Shi wokrestaurantinschrijven
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau IIwoensdag 20:0012-09-1815 weken150,-Judith van der Leermr Shi wokrestaurantinschrijven
Utrecht Park de Voorveldse PolderBeginnerdinsdag 19:0011-09-1815 weken150,-Judith van der LeerVoor Hotel Mitlandinschrijven
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderddinsdag 20:1511-09-1815 weken150,-Judith van der LeerVoor Hotel Mitlandinschrijven
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderdvrijdag 09:1514-09-1815 weken150,-Judith van der LeerVoor Hotel Mitlandinschrijven
Utrecht Park de Voorveldse PolderBeginnervrijdag 10:3014-09-1815 weken150,-Judith van der LeerVoor Hotel Mitlandinschrijven

Ruud Sokolowski

Hardlopen is mijn passie en die wil ik graag met je delen.

Ruud-sokolowski-klIk ben Ruud Sokolowski, geboren in 1951 in de buurt van Rotterdam. Sinds 1989 woonachtig in Veenendaal. 37 jaar verenigingservaring waarvan 25 jaar bij VAV. In januari 2015 mijn eigen loopinstituut opgericht.
Sinds mijn 10de is sport een onderdeel van mijn leven. Voetbal, zwemmen, mountainbiken, skiën, racefietsen, hardlopen, organisator van de VAV-Heuvelrugloop, scholierenveldlopen, marathonvoorbereidingslopen, en verschillende verenigingsfuncties als jurylid, speaker, TC, en coördinator looptrainers. En wat wel grappig is, ik doe aan walking football. Saai? Helemaal niet.

Als actief atleet ben ik mij bezig gaan gehouden met de sprintnummers (100m in 11.2 sec) en verspringen (6.53m), wat later de midden lange afstanden tot uiteindelijk de marathon. (2.59.20).

In 2000 in aanraking gekomen met het geven van trainingen omdat ik er toch altijd was. Van assistent trainer naar trainer loopgroepen (PLT4) met AU licentie. Deze jarenlange ervaring gebruik ik nu voor iedereen die bij mij komt trainen. Of je nu jong bent of al een beetje op leeftijd, ik begeleid en coach je bij het halen van je doelstelling.
Plezier, beleving, humor en enthousiasme zijn enkele kernwaarden die ik hoog in het vaandel heb. Maar evenzo belangrijk is hoe iemand zich ontwikkelt door het hardlopen. Samen hardlopen geeft veel voldoening. Ik denk hierbij aan het sociale aspect en wellicht nieuwe vrienden etc. Samen je hardloopervaringen delen. Het is fijn om dan ook je coach te zijn. Als ik aan het welzijn van iedere hardloper kan bijdragen geeft me dat een goed gevoel.
Ik schenk veel aandacht aan de looptechniek, belastbaarheid en motorische vaardigheden, hoe je die kunt verbeteren of mee om kunt gaan. Per persoon is dit verschillend en de regel “one size fits all” gaat niet op. Ik wil je hierbij graag helpen. Kwaliteit van de training staat bij mij boven kwantiteit.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht Park Oog in AlBeginnermaandag 19:0003-09-1815 weken150,-Ruud SokolowskiCereolinschrijven
Utrecht Park Oog in AlHalf gevorderd Niveau IImaandag 20:1503-09-1815 weken150,-Ruud SokolowskiCereolinschrijven

Anita

Ik ben Anita Geijtenbeek, hardlooptrainer, runningtherapeut , instructeur Sportrusten en Integraal leefstijlcoach.
Hardlopen is mijn passie. Het hardlopen heeft mij geholpen om in stressvolle periodes te ontspannen en overeind te blijven.

Omdat ik graag andere mensen de ervaring wil geven dat je je lekkerder kan gaan voelen door regelmatig te hardlopen, ben ik in 2009 begonnen met het geven van hardlooptrainingen.
Ik vind het leuk en uitdagend om mensen te motiveren en letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Leren ontspannen door het hardlopen staat bij mij voorop. Ook het plezier hebben in het hardlopen, en het plezier behouden vind ik belangrijk.
Presteren vind ik minder belangrijk omdat we vaak toch al te veel en te hard willen.
Maar ik zal je iedere keer wel uitdagen om net even een stapje meer te doen of je juist afremmen als je te snel gaat. Want alleen door gedoseerd te trainen ga je stapje voor je stapje echt vooruit. Je krijgt meer conditie en zult je daardoor ook lekkerder in je vel gaan voelen.
Wacht niet langer en doe mee! Ervaar zelf het heerlijke en bevrijdende gevoel van een fijne training in de buitenlucht.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 

Hans STOTIJN

Mijn naam is Hans Stotijn. Ik woon zo’n twintig jaar in Leidsche Rijn en heb zodoende
de Utrechtse polder zien transformeren tot een prachtig stadspark met een grote diversiteit aan
woonwijken eromheen.

Grote kans dat je mij in de weekend treft op het lint van het Maximapark met hardloopschoenen aan.
Ik vind het heerlijk om te hardlopen in mijn vrije tijd. Het hardlopen geeft mij zowel fysieke als mentale voldoening, vrijheid
en ontspanning. Hardlopen zie ik als een positief gevecht tegen jezelf; er is niets te verliezen, alleen te winnen.

Hardlopen doe ik sinds mijn jeugd en ik loop gelukkig nog steeds blessurevrij. Ik ben ervan overtuigd dat je tot
hoge leeftijd kunt hardlopen door bewust en zorgvuldig met je looptechniek en lichaam om te gaan.
Tijdens trainingen probeer ik daarom te letten op de persoonlijke ontwikkeling van looptechniek
en conditie. Hopelijk vind je op die manier inspiratie en motivatie om – net als ik – duurzaam
met plezier en voldoening te blijven hardlopen.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht MaximaparkBeginnerwoensdag 19:3005-09-1815 weken150,-HansParkeerplaats Zwembad Fletiomareinschrijven

GER VERWEG

Beste atleten, ik ben Ger Verweg. 

Al zeker 35 jaar ben ik hardloper bij Hellas in Utrecht. Eerst op de baan en al enige tijd een liefhebber van trails door de bossen. 

Ook alweer enige tijd geef ik looptrainingen voor alle niveaus en leeftijden. Plezier in het lopen en progressie vind ik beiden belangrijk. Hardlopen en ook fietsen kan je bijna overal doen het is individueel maar ook een groepsgebeuren. Wellicht dat ik daarom nog steeds hardloop.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau IImaandag 20:0003-09-1815 weken150,-Ger VerwegLoolaantjeinschrijven

MARK LINDE

Ik ben Mark Linde, 33 jaar en ik woon in Utrecht. Sporten is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Het geeft mij een uitlaatklep, een manier om mijn hoofd leeg te maken en soms juist om weer energie te krijgen.
Ik loop al ruim 15 jaar hard voor mezelf en soms daag ik mezelf uit voor een sportief evenement (variërend van 5km tot halve marathon en triathlon). In de afgelopen jaren ben ik bewuster bezig gegaan met het coachen/trainen van andere mensen op professioneel vlak. Daar heb ik afgelopen jaar aan toegevoegd dat ik ook mensen begeleid die willen sporten (bootcamp of hardlopen).

Als hardlooptrainer heb ik de opleiding ‘bewust hardlopen’ gevolgd. De initiatiefnemers van deze ‘stroming’ hebben vooral aandacht voor het proces en het plezier van hardlopen en om dit op een efficiënte en zo min mogelijk belastende manier te doen voor je lichaam. Kortom in mijn trainingen heb ik aandacht voor een juiste loophouding, een goede opbouw van trainingen en bewustzijn bijbrengen over je lichaam als hardloper. Zodat je met meer plezier gaat hardlopen!

Tot gauw!

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderdwoensdag 20:3005-09-1815 weken150,-Mark Loolaantjeinschrijven

HELGE

helgeIk ben Helge Giezeman, 20 jaar en studerende, naast mijn studie Global sustainability science hou ik mij vooral bezig met sporten. Als geboren en getogen Utrechter durf ik te stellen dat er maar weinig straatjes en plekjes zijn binnen Utrecht die ik niet ken. Van jongs af aan ben ik bezig geweest de stad te verkennen, soms op de fiets, soms op skeelers maar ook vaak op de hardloopschoenen. Vanaf mijn 5e heb ik mee gedaan met de wijkloop van lunetten ( de bol loop). Sindsdien ben ik verliefd op sporten. Via voetbal, tennis, wielrennen en 8 jaar atletiek ben ik nu weer bij het voetbal beland. Naast wekelijks voetballen loop ik veel hard door de wijken van Utrecht. Voor mij geeft hardlopen een vrij gevoel, het idee dat je schoenen aan kan trekken wanneer je wil en gewoon gaan staat me erg aan. Je bent nergens aan gebonden, niet aan een route, niet aan het weer en niet aan een tijd. Je kop lekker leegstampen terwijl je de straatjes van Utrecht verkent is toch wat iedereen wil?
Mijn trainer carrière ben ik drie jaar geleden gestart bij de atletiek club, naast atletiek trainingen geef ik nu ook bootcamp trainingen aan hockeyers en train ik mijn voetbal team 2x per week. Het motiveren van mensen en ze dan echt vooruit ziet gaan geeft me een kick. Ik geloof dat iedereen een sporter is van binnen, je hoeft het alleen maar te ontdekken welke sport degene is voor jou.
In mijn groep is er ruimte voor iedereen, ik geef graag trainingen waarbij iedereen zelf kan inschatten wanneer men rust moet hebben. Hierdoor voorkom je blessures die zouden ontstaan door het net iets te hard willen lopen. Daarnaast hou ik er van af en toe een grapje te maken, hardlopen is plezier hebben dat staat voor mij op 1

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau Iwoensdag 19:3012-09-1815 weken150,-Helge mr Shi wokrestaurantinschrijven

JILL

Mijn naam is Jill en ik zit al sinds mijn 6e op atletiek. Vroeger deed ik altijd aan meerkampen, maar met de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de lange afstanden. Een paar jaar geleden ben ik overgestapt naar wielrennen, maar na 2 jaar begon ik het hardlopen toch weer te missen en ben ik weer gaan trainen. Afgelopen jaar heb ik mijn eerste marathon gelopen en ik denk dat er nog wel eentje gaat volgen in de komende jaren. Op dit moment focus ik me echter meer op de 10 km en doe ik af en toe nog wat technische atletiekonderdelen, omdat ik dat zo leuk vind om te doen.
Sporten doe ik vooral voor de lol en als ontspanning. Naast mijn drukke studie (diergeneeskunde) is ontspanning van groot belang. En wat is er dan leuker en gemakkelijker dan een rondje hardlopen. Het grote voordeel van lopen is dat het zo vrijblijvend is, lekker buiten kan en je je hoofd lekker leeg kan maken; of je nou beginnend of al een gevorderde loper bent, het blijft een van de leukste sporten die je kunt doen!
Als trainer hoop ik dat ik mijn enthousiasme en liefde voor het lopen op anderen kan overbrengen.

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht BeatrixparkRustig aanwoensdag 19:3012-09-1815 weken150,-Jill mr Shi wokrestaurantinschrijven

Alex

Hoi, mijn naam is Alex en ben 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Utrecht.
Sinds september 2018 ben ik trainer bij Hardlopen Utrecht. Dat is een unieke ervaring om lopers/lezers zoals jullie te motiveren om te gaan sporten.

Als trainer van Hardlopen Utrecht sluit dat ook aan op mijn opleiding in Nijmegen. Op dit moment studeer ik Sport en Bewegen en heb ik mijn studie bijna afgerond.

Ik vind dat sporten niet verplicht moet zijn. Maar juist leuk en opbouwend is, men mag sporten.

Zelf zat ik vanaf mijn 15e op atletiek en beoefen deze sport nog 5x in de week. Daarbij loop ik over hordes, springen, werpen en vooral lange afstanden zoals 800m, 5km en 10km. Ook doe ik zelf nog atletiek/hardloopwedstrijden en begeleid ik atleten vanuit eigen ervaring en kennis als gediplomeerde trainer van de atletiekunie.
Naast atletiektrainer heb ik kennis van blessurepreventie en trainingsschema’s.

Genoeg gepraat over mezelf. Bij mij verschijnt alleen een glimlach op m’n gezicht als lopers of atleten een succeservaring hebben. Ik geef daarom nog steeds training aan kinderen en adolescenten.
Sporten moet leuk zijn. Dat houdt in dat iedereen hardlopen leuk kan vinden door nieuwe plekken en oefeningen te ontdekken en mensen te leren kennen.

Bij mijn training gaat het om JOU. Dus loop jij mee?

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht WilhelminaparkBeginnermaandag 20:0003-09-1815 weken150,-Alex Loolaantje=VOL neem contact op als je nog mee wilt doen

LENNAART

lennart napAcht jaar geleden ging ik voor het eerst de deur uit voor een rondje van zo’n vijf kilometer. Met banaan in de hand voor halverwege. Inmiddels vele bananen verder heb ik wedstrijden gelopen van 1500 meter tot en met de marathon. Ik heb weleens uitstapjes gemaakt naar andere sporten en fiets nog steeds veel maar de meeste voldoening haal ik uit een hardlooptraining!

Het leuke van hardlopen vind ik dat iedereen een eigen doel heeft om naar toe te werken. Wil je graag wat sneller worden om zo met je vriendin te kunnen trainen? Wil je 5 kilometer kunnen hardlopen of wil je je persoonlijk record op de 10 verbeteren? Gewoon lekker lopen om je conditie op peil te houden kan natuurlijk ook.

Tijdens de training hoop ik te kunnen motiveren en te zorgen dat mensen met plezier lopen en niet tegen een training op zien. Het lopen in een groep is hierbij ideaal en ook het maakt het hardlopen socialer dan je in eerste instantie zou denken.

Tot op de training!

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt 
Utrecht MaximaparkHalf gevorderd Niveau Iwoensdag 19:3005-09-1815 weken150,-Lennart Parkeerplaats Zwembad Fletiomareinschrijven

REINOUT

Mijn naam is Reinout en ik ben in 2013 begonnen met hardlopen om te werken aan mijn algehele conditie. De eerste kilometers die ik liep waren voor mij niet plezierig en het uitkijken naar een lekker rondje hardlopen was nog ver te zoeken. Maar door gedisciplineerd 2 a 3 keer per week een rondje te lopen kwam het genieten tijdens het hardlopen vanzelf. Inmiddels verheug ik me op iedere training en geniet ik enorm tijdens en na het lopen.

Ik haal veel geluk uit de verschillende kanten van het hardlopen: topfit zijn, leuke sociale contacten opbouwen, hardloop evenementen bezoeken en jezelf proberen te verbeteren door slim en afwisselend te trainen. Mijn favoriete afstanden om voor te trainen zijn de hele en halve marathon. Vooral de hele marathon is speciaal. Een paar maanden gericht trainen naar 1 specifiek doel, alles ervoor doen en laten. En dan die ene dag, die rood omcirkeld staat in je agenda: pieken. Heerlijk!

Gaandeweg kwam ik erachter dat, ondanks hardlopen een individuele sport lijkt, dit toch niet helemaal klopt. Ik vind het geweldig om te zien dat het er niet toe doet hoe oud je bent en wat je niveau is. Iedereen gaat zo prettig met elkaar om, moedigt elkaar aan bij wedstrijden en onbekende hardlopers groeten je tijdens je duurloopje in het bos…. one big family.

Mijn enthousiasme voor de sport zorgde ervoor dat ik er alles over wilde weten: van trainingsvormen tot voeding en van blessurepreventie tot sporthorloges. Ik vind het een uitdaging om deze kennis voor mezelf toe te passen in de praktijk, maar om deze kennis vervolgens over te dragen op andere atleten is nog veel mooier. Het helpen van andere mensen bij het nastreven van hun sportieve doelen motiveert mij enorm.

Daarom begeleid ik op dit moment een aantal atleten 1 op 1 en ben ik sinds september 2018 gestart als trainer bij “Hardlopen Utrecht”. Een erg leuke uitdaging waar ik me met veel energie en plezier voor zal inzetten. Het fijne van trainen in een groep is dat je van elkaar kan leren, elkaar kan motiveren en kan helpen. Als groep sta je sterker!