fbpx

Hardlopen Utrecht werkt alleen met professionele trainers, maar stelt het plezier boven strakke trainingsschema’s. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct naadloos in het programma ingepast. De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers:

ALEXDAVID KNAPPSTEINGER VERWEGHANS STOTIJN | HELGE | JAN PIETER | JEANNY WETZELER | JUDITH VAN DER LEER | MARIJE | MARLIES | RAFAEL | REINOUT |

DAVID KNAPPSTEIN

David is een ervaren trainer en oprichter van Hardlopen Amsterdam, één van de grootste hardloopclubs van Amsterdam.

David loopt van jongs af aan. Hij begon op zijn zevende en loopt sindsdien vrij veel hard. David houd van Hardlopen om zijn eenvoud en effectiviteit. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is  de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal.  Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend  voordeel!”

beginners-revalidatie-training-hardlopen-amsterdam-940x375

Trainerschap

David is gediplomeerd trainer en heeft al jaren ervaring. Hij begon als trainer bij atletiekvereniging ZOEV in Amsterdam en hij besloot in 2011 om zijn eigen hardloopbedrijf te starten in Amsterdam. Sinds 2013 is HA-Hardlopen ook buiten Amsterdam te vinden. David over het trainerschap:
“Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van  het hardlopen te laten ontdekken. Altijd op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het  hardlopen”.

David in kort:

  • David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knapstein)
  • Geboren in 1971 in Rotterdam en
  •  Actief loper sinds 1978;
  • Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003;
  • Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen:
  • Traint zelf bij Bram Wassenaar;

Heeft  al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden  en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau IIdinsdag 19:007 apr13 weken-130David KnappsteinLoolaantje
Utrecht WilhelminaparkGevorderddinsdag 20:157 apr13 weken-130David KnappsteinLoolaantje

Jeanny Wetzeler

Janny WetzelerOntdek hoe plezierig, eenvoudig en krachtig hardlopen is!

Ik ben Jeanny Wetzeler, 50 jaar, moeder van 2 zonen van 15 en 17 jaar, woon in Utrecht en ben eigenaar van het Centrum voor Coaching en Runningtherapie.

Mijn liefde voor het hardlopen vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk. Hardlopen bevordert je vitaliteit, fysieke en psychische kracht, je geestelijke moed en veerkracht. Door het lopen versterk je niet alleen je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen bijvoorbeeld door een rustige duurloop de mens goed doet. Het brengt een aantal processen in ons lichaam op gang die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen.

Hardlopen is super leuk en helemaal niet moeilijk! Voor beginners gaat het stapsgewijs en voordat je het weet loop je 5 km achter elkaar. Of je nou een rustige loper bent of er graag een tandje bovenop gooit: plezier (geest) in het hardlopen staat bij mij voorop en uiteraard verantwoord (lichaam). Leuk je te ontmoeten.

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau Idinsdag 20:007 apr13 weken-130Jeanny Loolaantje
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderdwoensdag 09:008 apr13 weken-130Jeanny WetzelerLoolaantje
Utrecht Park Oog in AlHalf gevorderd Niveau IImaandag 19:006 apr13 weken-130Jeanny WetzelerCereol
Utrecht MaximaparkGevorderdwoensdag 19:308 apr13 weken-130Jeanny WetzelerParkeerplaats Zwembad Fletiomare

Judith van der Leer

Van jongs af aan is sporten wat ik het liefste doe. Hardlopen doe ik inmiddels al ruim 20 jaar (10 km, trailruns, halve marathons) en daarnaast ben ik fanatiek fietser. Het leuke van hardlopen is dat het altijd en overal kan en dat eigenlijk iedereen het kan. Een half uurtje ’s avond in de buurt of ergens een zware trailrun; wat je wilt op jouw niveau. Daarbij komt nog dat ‘je je hoofd lekker kunt leeglopen’, het helpt als je somber/depressief bent, je een fitter lijf krijgt etc. Een wonder dat niet iedereen hardloopt!

Vroeger dacht ik altijd dat iedereen dezelfde onuitputtelijke energie had als ik totdat ik een zwaar eiwittekort kreeg en daarna een paar jaar geleden geveld werd door Pfeiffer, waardoor ik lange tijd erg weinig energie had en daarna bijna van nul weer moest beginnen. Ik mag mezelf daardoor wel ervaringsdeskundig noemen in de opbouw en je grenzen tegenkomen. Rustig en blessurevrij opbouwen vind ik heel belangrijk. Ik heb zoveel mensen in mijn omgeving zien beginnen en weer stoppen, vaak omdat ze te snel gaan, geblesseerd raken.. En dan roepen ze; het is niks voor mij. Als ze dan mijn enthousiasme hoorden vroegen ze; kun je mij niet coachen?! Mede daardoor ben ik de opleiding hardloopinstructor gaan volgen en ik hoop dat ik nog heel veel mensen mijn enthousiasme kan overbrengen. Naast sport heb ik ook een passie voor (gezonde) voeding, onmisbaar bij bewust bewegen.

Ik zie er naar uit jullie te begeleiden! En vooral ook; lekker bezig zijn.

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau IImaandag 19:006 apr13 weken-130Judith van der Leermr Shi wokrestaurant
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau Imaandag 20:156 apr13 weken-130Judith van der Leermr Shi wokrestaurant
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau IIwoensdag 20:008 apr13 weken-130Judith van der Leer/Marliesmr Shi wokrestaurant
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderd Niveau Idinsdag 19:007 apr13 weken-130Judith van der LeerVoor Hotel Mitland
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderd Niveau Idinsdag 20:157 apr13 weken-130Judith van der LeerVoor Hotel Mitland
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderdvrijdag 09:1510 apr13 weken-130Judith van der LeerVoor Hotel Mitland
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderdzondag 09:3012 apr13 weken-130Judith van der LeerVoor Hotel Mitland

MARLIES VAN BREEN

Marlies van Breen
Sporten geeft me energie en maakt me blij. M’n hele leven al. Zwemmen, waterpolo, hardlopen, fietsen en zo nu en dan de combinatie daarvan in een (sprint)triathlon. Na een dag op kantoor maakt een rondje hardlopen in het bos me weer fit. En dan soms, als het echt lekker gaat, dan lijkt het een soort van vliegen. De benen gaan vanzelf, je wordt niet moe; wat een feest is dat!
Door training te geven hoop ik andere lopers te motiveren en te helpen bij technische verbeteringen en daarmee te laten ervaren dat hardlopen echt leuk is. Ik bied afwisselende trainingen met aandacht voor techniek, nadruk op ontspannen lopen en natuurlijk een intervalblok zodat je na de training moe en voldaan naar huis gaat.
Doe je mee? Ik hoop je snel te ontmoeten bij Hardlopen Utrecht.

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau Imaandag 20:006 apr13 weken-130MarliesLoolaantje
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau IIwoensdag 20:008 apr13 weken-130Judith van der Leer/Marliesmr Shi wokrestaurant

RAFAEL

Hoi allemaal, mijn naam is Rafael, 28 jaar en ik ben een fanatiek atleet. Mijn focus ligt op de 400 meter sprint. Ben werkzaam als personal trainer en verder geef ik bootcamps en looptrainingen. Mijn doel is om iedereen op zijn of haar eigen niveau uit te dagen bij een training. Als je na een training van mij thuiskomt dan hoop ik dat je met een voldaan gevoel terugkijkt op een leuke training.
Hopelijk tot snel 🙂

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht Park Oog in AlHalf gevorderd Niveau Imaandag 19:006 apr13 weken-130Rafael Cereol
Utrecht MaximaparkHalf gevorderdwoensdag 20:158 apr13 weken-130Rafael Parkeerplaats Zwembad Fletiomare
Utrecht Park de Voorveldse PolderHalf gevorderd Niveau IIdinsdag 19:457 apr13 weken-130Rafael Voor Hotel Mitland

Hans STOTIJN

Mijn naam is Hans Stotijn. Ik woon zo’n twintig jaar in Leidsche Rijn en heb zodoende
de Utrechtse polder zien transformeren tot een prachtig stadspark met een grote diversiteit aan
woonwijken eromheen.

Grote kans dat je mij in de weekend treft op het lint van het Maximapark met hardloopschoenen aan.
Ik vind het heerlijk om te hardlopen in mijn vrije tijd. Het hardlopen geeft mij zowel fysieke als mentale voldoening, vrijheid
en ontspanning. Hardlopen zie ik als een positief gevecht tegen jezelf; er is niets te verliezen, alleen te winnen.

Hardlopen doe ik sinds mijn jeugd en ik loop gelukkig nog steeds blessurevrij. Ik ben ervan overtuigd dat je tot
hoge leeftijd kunt hardlopen door bewust en zorgvuldig met je looptechniek en lichaam om te gaan.
Tijdens trainingen probeer ik daarom te letten op de persoonlijke ontwikkeling van looptechniek
en conditie. Hopelijk vind je op die manier inspiratie en motivatie om – net als ik – duurzaam
met plezier en voldoening te blijven hardlopen.

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht MaximaparkRustig Aan vervolgmaandag 20:006 apr13 weken-130Hans StotijnParkeerplaats Zwembad Fletiomare
Utrecht MaximaparkBeginnerwoensdag 19:308 apr13 weken-130Hans StotijnParkeerplaats Zwembad Fletiomare

GER VERWEG

Beste atleten, ik ben Ger Verweg. 

Al zeker 35 jaar ben ik hardloper bij Hellas in Utrecht. Eerst op de baan en al enige tijd een liefhebber van trails door de bossen. 

Ook alweer enige tijd geef ik looptrainingen voor alle niveaus en leeftijden. Plezier in het lopen en progressie vind ik beiden belangrijk. Hardlopen en ook fietsen kan je bijna overal doen het is individueel maar ook een groepsgebeuren. Wellicht dat ik daarom nog steeds hardloop.

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau IImaandag 20:006 apr13 weken-130Ger VerwegLoolaantje

MARIJE

Het voelt of ik al mijn hele leven ren. Ik loop vooral om mijn hoofd leeg te maken. Dat werkt bij mij altijd wonderbaarlijk goed: een uurtje rennen en ik ben vergeten waarom ik ook alweer ruzie heb gemaakt of hoe weinig ik die nacht geslapen heb. Maar ik vind het ook leuk om ergens voor te trainen. In april heb ik mijn eerste marathon gelopen en als het goed is volgt in september de tweede.

Als je ergens zelf zo blij van wordt is het ook heel leuk om dat aan anderen over te dragen, daarom ben ik het afgelopen jaar begonnen om trainingen te geven en heb ik me opgegeven voor de cursussen runningtherapie en hardlooptrainer. Want training geven is net zo leuk als zelf hardlopen!

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt

HELGE

helgeIk ben Helge Giezeman, 20 jaar en studerende, naast mijn studie Global sustainability science hou ik mij vooral bezig met sporten. Als geboren en getogen Utrechter durf ik te stellen dat er maar weinig straatjes en plekjes zijn binnen Utrecht die ik niet ken. Van jongs af aan ben ik bezig geweest de stad te verkennen, soms op de fiets, soms op skeelers maar ook vaak op de hardloopschoenen. Vanaf mijn 5e heb ik mee gedaan met de wijkloop van lunetten ( de bol loop). Sindsdien ben ik verliefd op sporten. Via voetbal, tennis, wielrennen en 8 jaar atletiek ben ik nu weer bij het voetbal beland. Naast wekelijks voetballen loop ik veel hard door de wijken van Utrecht. Voor mij geeft hardlopen een vrij gevoel, het idee dat je schoenen aan kan trekken wanneer je wil en gewoon gaan staat me erg aan. Je bent nergens aan gebonden, niet aan een route, niet aan het weer en niet aan een tijd. Je kop lekker leegstampen terwijl je de straatjes van Utrecht verkent is toch wat iedereen wil?
Mijn trainer carrière ben ik drie jaar geleden gestart bij de atletiek club, naast atletiek trainingen geef ik nu ook bootcamp trainingen aan hockeyers en train ik mijn voetbal team 2x per week. Het motiveren van mensen en ze dan echt vooruit ziet gaan geeft me een kick. Ik geloof dat iedereen een sporter is van binnen, je hoeft het alleen maar te ontdekken welke sport degene is voor jou.
In mijn groep is er ruimte voor iedereen, ik geef graag trainingen waarbij iedereen zelf kan inschatten wanneer men rust moet hebben. Hierdoor voorkom je blessures die zouden ontstaan door het net iets te hard willen lopen. Daarnaast hou ik er van af en toe een grapje te maken, hardlopen is plezier hebben dat staat voor mij op 1

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht Park Oog in AlBeginnermaandag 19:006 apr13 weken-130HelgeCereol
Utrecht BeatrixparkHalf gevorderd Niveau Iwoensdag 20:008 apr13 weken-130Helge mr Shi wokrestaurant

Alex

Hoi, mijn naam is Alex en ben 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Utrecht.
Sinds september 2018 ben ik trainer bij Hardlopen Utrecht. Dat is een unieke ervaring om lopers/lezers zoals jullie te motiveren om te gaan sporten.

Als trainer van Hardlopen Utrecht sluit dat ook aan op mijn opleiding in Nijmegen. Op dit moment studeer ik Sport en Bewegen en heb ik mijn studie bijna afgerond.

Ik vind dat sporten niet verplicht moet zijn. Maar juist leuk en opbouwend is, men mag sporten.

Zelf zat ik vanaf mijn 15e op atletiek en beoefen deze sport nog 5x in de week. Daarbij loop ik over hordes, springen, werpen en vooral lange afstanden zoals 800m, 5km en 10km. Ook doe ik zelf nog atletiek/hardloopwedstrijden en begeleid ik atleten vanuit eigen ervaring en kennis als gediplomeerde trainer van de atletiekunie.
Naast atletiektrainer heb ik kennis van blessurepreventie en trainingsschema’s.

Genoeg gepraat over mezelf. Bij mij verschijnt alleen een glimlach op m’n gezicht als lopers of atleten een succeservaring hebben. Ik geef daarom nog steeds training aan kinderen en adolescenten.
Sporten moet leuk zijn. Dat houdt in dat iedereen hardlopen leuk kan vinden door nieuwe plekken en oefeningen te ontdekken en mensen te leren kennen.

Bij mijn training gaat het om JOU. Dus loop jij mee?

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht Park de Voorveldse PolderBeginnerdinsdag 20:007 apr13 weken-130AlexVoor Hotel Mitland

REINOUT

Mijn naam is Reinout en ik ben in 2013 begonnen met hardlopen om te werken aan mijn algehele conditie. De eerste kilometers die ik liep waren voor mij niet plezierig en het uitkijken naar een lekker rondje hardlopen was nog ver te zoeken. Maar door gedisciplineerd 2 a 3 keer per week een rondje te lopen kwam het genieten tijdens het hardlopen vanzelf. Inmiddels verheug ik me op iedere training en geniet ik enorm tijdens en na het lopen.

Ik haal veel geluk uit de verschillende kanten van het hardlopen: topfit zijn, leuke sociale contacten opbouwen, hardloop evenementen bezoeken en jezelf proberen te verbeteren door slim en afwisselend te trainen. Mijn favoriete afstanden om voor te trainen zijn de hele en halve marathon. Vooral de hele marathon is speciaal. Een paar maanden gericht trainen naar 1 specifiek doel, alles ervoor doen en laten. En dan die ene dag, die rood omcirkeld staat in je agenda: pieken. Heerlijk!

Gaandeweg kwam ik erachter dat, ondanks hardlopen een individuele sport lijkt, dit toch niet helemaal klopt. Ik vind het geweldig om te zien dat het er niet toe doet hoe oud je bent en wat je niveau is. Iedereen gaat zo prettig met elkaar om, moedigt elkaar aan bij wedstrijden en onbekende hardlopers groeten je tijdens je duurloopje in het bos…. one big family.

Mijn enthousiasme voor de sport zorgde ervoor dat ik er alles over wilde weten: van trainingsvormen tot voeding en van blessurepreventie tot sporthorloges. Ik vind het een uitdaging om deze kennis voor mezelf toe te passen in de praktijk, maar om deze kennis vervolgens over te dragen op andere atleten is nog veel mooier. Het helpen van andere mensen bij het nastreven van hun sportieve doelen motiveert mij enorm.

Daarom begeleid ik op dit moment een aantal atleten 1 op 1 en ben ik sinds september 2018 gestart als trainer bij “Hardlopen Utrecht”. Een erg leuke uitdaging waar ik me met veel energie en plezier voor zal inzetten. Het fijne van trainen in een groep is dat je van elkaar kan leren, elkaar kan motiveren en kan helpen. Als groep sta je sterker!

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht WilhelminaparkFitwalkmaandag 19:006 apr13 weken-130ReinoutLoolaantje
Utrecht WilhelminaparkHalf gevorderd Niveau Imaandag 20:006 apr13 weken-130ReinoutLoolaantje
Utrecht WilhelminaparkRunning Bootcampdonderdag 20:009 apr13 weken-130ReinoutLoolaantje
Utrecht BeatrixparkBeginnerwoensdag 20:008 apr13 weken-130Reinout mr Shi wokrestaurant
Utrecht AmelisweerdRustig Aan vervolgzaterdag 08:3011 apr13 weken-130Reinout Theehuis Rijnauwen
Utrecht AmelisweerdHalf gevorderdzaterdag 09:3011 apr13 weken-130Reinout Theehuis Rijnauwen

JAN PIETER

Mijn naam is Jan Pieter en ik ben begonnen als een echte niet sporter met hardlopen om te werken aan mijn algehele conditie en mijn overgewicht. De eerste meters die ik liep waren voor mij niet plezierig en het uitkijken naar een lekker rondje hardlopen was nog ver te zoeken. Maar door regelmatig 2 a 3 keer per week een rondje te lopen kwam het genieten tijdens het hardlopen vanzelf. Het plezier in hardlopen is mede gekomen door het enthousiasme van de trainer.

Ook alweer enige tijd geef ik looptrainingen voor alle niveaus en leeftijden. Plezier in het lopen vind ik erg belangrijk. Maar het plezier in het hardlopen overbrengen aan nieuwe hardlopers is nog steeds het leukst. En dat probeer ik ook over te brengen bij de nieuwe lopers

Rooster april-juni 2020

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Utrecht WilhelminaparkBeginnermaandag 20:006 apr13 weken-130Jan Pieter Loolaantje